Szeretem a Croque Monsieur-t, de még jobban a Croque Madame-ot, számomra az a tökéletes brunch kaja a lustálkodós hétvégéken, egy kis salátával tálalva.
@kovászoskenyér: Szerintem az a jó a mai világban, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb formát a tanulásra. Én nagyon szeretem a személyes lehetőségeket, könnyebben és gyorsabban fejlődöm így, és még jó program is, így nem érzem a workshopot sem elvesztegetett időnek vagy pénznek. Klassz, hogy vannak már mindenféle facebook csoportok is, az is egy jó forma tud lenni, hogy segítsen elsajátítani például a kovásznevelést, kovászos kenyér sütését. Köszönöm az ajánlást.
Üdv Fölösleges pénzkidobás a Work shop . A Kovász készítés ahogy a nagyi csinálta Facebook csoportba a kovászról mindent meg lehet tudni térítterites mentesen .
@ízeknyelvén:
Igen, a rizs is finom, sőt, én is jobban szeretem, csak azért hoztam fel a grízt, mert annak minden alaptulajdonsága szinte azonos a zabpehellyel, kalória, rosttartalom.
A rizs, legalább is a hántolt, az kalóriában több, rostban sajnos jóval kevesebb, pedig olyan finom. :)
@kalandfereg: Vannak alapanyagok, amik jobbak a szervezetnek, ez tény, de sosem mondtam semmilyen ételre, hogy az rossz lenne, nem vagyok ez a típus. Ha körbenézel az oldalamon, látni fogod, elég vegyes a paletta, a totál hedonista fogásoktól az egészségessebb vonaláig.
A tejbegríz sült fügével amúgy jól hangzik! ;) Mondjuk én lehet tejberizsre tenném inkább, azt jobban szerettem gyerekként is. :)
Annyit jegyeznék meg, hogy a zabpehely kalóriatartalma nem sokban különbözik a grízétől, a zabkása pedig a tejbegríztől. Csak a tejbegríz az csúnya hagyományos rossz, a zabkása pedig bolondgomba, de külföldi. :))
Amúgy nagyon is szeretem a zabkását, de helyén kell kezelni a témát, ezt a bohóckodást nem bírom egy csomó étel körül, hogy csak azért, mert nem ez volt az oviban az ebéd, már biztos, hogy fú de egészséges is.
És pont annyira finom a zabkása sült fügével, mint egy jó tejbegríz sült fügével, azaz finom. De a tejbegríz baracklekvárral az egy felsőbb kategória. :)))
@eßemfaßom meg áll: bár egyszer engem öntene ki a házból...:))) Bolti azért elég rizikós sajnos, de persze értem, amit mondasz. Én nagyon bírom a sült gyümölcsöket, kihozza az édességüket, szerintem nagyon finomak így! Remélem családnak is bejön majd!
@Zuglovas: hűű...nagyon köszönöm! :) Igazán jól esnek a szavaid, tisztára zavarba jöttem...csak pár éve csinálom ezt, látszik is is a blogon, honnan indultam, és még bőven van hova fejlődnöm. Örülök, hogy tetszik, remélem, továbbra is szívesen olvasod majd posztokat, főzöl, sütsz ezekből inspiralodva.
Nagyon szép az oldalad. Inspiratív, sütéshez, főzéshez kedved csináló! Nagyon tetszik, hogy egészséges, feldolgozatlan "alap" anyagból dolgozol. Még az is megfordult a fejemben, hogy befutott gasztroblogger vagy, aki álnéven csinált egy másik oldalt, inkább csak a saját maga (és az olvasók) szórakoztatására.
Ízek nyelvén
Ízek nyelvén
Utolsó kommentek:
ízeknyelvén 2024.01.30. 16:14:10
Bejegyzés: Croque Monsieur, a franciák melegszendvicse
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2024.01.29. 23:57:18
Bejegyzés: Croque Monsieur, a franciák melegszendvicse
ízeknyelvén 2022.09.13. 08:20:02
Bejegyzés: Lecsó, ahogy mi szeretjük
NemSam 2022.09.09. 20:21:53
Bejegyzés: Lecsó, ahogy mi szeretjük
ízeknyelvén 2022.09.06. 10:51:40
Bejegyzés: Első saját kovászos kenyereim
kovászoskenyér 2022.09.05. 17:42:37
Bejegyzés: Első saját kovászos kenyereim
ízeknyelvén 2020.11.15. 19:30:12
Bejegyzés: Fűszeres almás muffin
Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2020.11.15. 11:06:40
Bejegyzés: Fűszeres almás muffin
kalandfereg 2020.09.22. 11:40:21
Igen, a rizs is finom, sőt, én is jobban szeretem, csak azért hoztam fel a grízt, mert annak minden alaptulajdonsága szinte azonos a zabpehellyel, kalória, rosttartalom.
A rizs, legalább is a hántolt, az kalóriában több, rostban sajnos jóval kevesebb, pedig olyan finom. :)
Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével
ízeknyelvén 2020.09.22. 11:03:38
A tejbegríz sült fügével amúgy jól hangzik! ;) Mondjuk én lehet tejberizsre tenném inkább, azt jobban szerettem gyerekként is. :)
Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével
kalandfereg 2020.09.19. 13:21:37
Amúgy nagyon is szeretem a zabkását, de helyén kell kezelni a témát, ezt a bohóckodást nem bírom egy csomó étel körül, hogy csak azért, mert nem ez volt az oviban az ebéd, már biztos, hogy fú de egészséges is.
És pont annyira finom a zabkása sült fügével, mint egy jó tejbegríz sült fügével, azaz finom. De a tejbegríz baracklekvárral az egy felsőbb kategória. :)))
Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével
ízeknyelvén 2020.09.19. 13:10:55
Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével
ízeknyelvén 2020.09.19. 13:08:43
Bejegyzés: Rólam
Zuglovas 2020.09.19. 11:48:05
Bejegyzés: Rólam
eßemfaßom meg áll 2020.09.18. 19:50:47
Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével
ízeknyelvén 2020.01.26. 14:25:11
Bejegyzés: Csirkés-zöldséges ázsiai tészta pirított kesudióval és szezámmaggal
ízeknyelvén 2020.01.26. 14:23:20
Bejegyzés: Csirkés-zöldséges ázsiai tészta pirított kesudióval és szezámmaggal
Boar. 2020.01.26. 14:06:20
Bejegyzés: Csirkés-zöldséges ázsiai tészta pirított kesudióval és szezámmaggal
Várkonyi Zsuzsanna 2020.01.25. 20:43:56
Bejegyzés: Csirkés-zöldséges ázsiai tészta pirított kesudióval és szezámmaggal
Attilajukkaja 2019.10.19. 15:37:43
A méz az cukor. :o)
Feltétlenül írd le, hogy sikerült a sós verzió!
Bejegyzés: Fűszeres dióvaj