Ízek nyelvén

Ízek nyelvén

Utolsó kommentek:

ízeknyelvén 2024.01.30. 16:14:10

@Étteremkritikus: De jó! Meg tudom érteni, szuper hétvégi reggeli! Én is sokszor sütök rá tükörtojást, de nem sértődöm meg, ha épp nincs mellé...

Bejegyzés: Croque Monsieur, a franciák melegszendvicse

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2024.01.29. 23:57:18

Szeretem a Croque Monsieur-t, de még jobban a Croque Madame-ot, számomra az a tökéletes brunch kaja a lustálkodós hétvégéken, egy kis salátával tálalva.

Bejegyzés: Croque Monsieur, a franciák melegszendvicse

ízeknyelvén 2022.09.13. 08:20:02

@NemSam: Köszönöm az ötleteket. Cukkinivel főztem már hasonlót, tényleg úgyis nagyon finom, de patisszonnal még nem próbáltam, az is jól hangzik.

Bejegyzés: Lecsó, ahogy mi szeretjük

NemSam 2022.09.09. 20:21:53

Ha nem szereted a paprikát, próbáld meg cukkinivel vagy patisszonnal. Úgy is nagyon jó!

Bejegyzés: Lecsó, ahogy mi szeretjük

ízeknyelvén 2022.09.06. 10:51:40

@kovászoskenyér: Szerintem az a jó a mai világban, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb formát a tanulásra. Én nagyon szeretem a személyes lehetőségeket, könnyebben és gyorsabban fejlődöm így, és még jó program is, így nem érzem a workshopot sem elvesztegetett időnek vagy pénznek. Klassz, hogy vannak már mindenféle facebook csoportok is, az is egy jó forma tud lenni, hogy segítsen elsajátítani például a kovásznevelést, kovászos kenyér sütését. Köszönöm az ajánlást.

Bejegyzés: Első saját kovászos kenyereim

kovászoskenyér 2022.09.05. 17:42:37

Üdv Fölösleges pénzkidobás a Work shop . A Kovász készítés ahogy a nagyi csinálta Facebook csoportba a kovászról mindent meg lehet tudni térítterites mentesen .

Bejegyzés: Első saját kovászos kenyereim

kalandfereg 2020.09.22. 11:40:21

@ízeknyelvén:
Igen, a rizs is finom, sőt, én is jobban szeretem, csak azért hoztam fel a grízt, mert annak minden alaptulajdonsága szinte azonos a zabpehellyel, kalória, rosttartalom.
A rizs, legalább is a hántolt, az kalóriában több, rostban sajnos jóval kevesebb, pedig olyan finom. :)

Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével

ízeknyelvén 2020.09.22. 11:03:38

@kalandfereg: Vannak alapanyagok, amik jobbak a szervezetnek, ez tény, de sosem mondtam semmilyen ételre, hogy az rossz lenne, nem vagyok ez a típus. Ha körbenézel az oldalamon, látni fogod, elég vegyes a paletta, a totál hedonista fogásoktól az egészségessebb vonaláig.
A tejbegríz sült fügével amúgy jól hangzik! ;) Mondjuk én lehet tejberizsre tenném inkább, azt jobban szerettem gyerekként is. :)

Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével

kalandfereg 2020.09.19. 13:21:37

Annyit jegyeznék meg, hogy a zabpehely kalóriatartalma nem sokban különbözik a grízétől, a zabkása pedig a tejbegríztől. Csak a tejbegríz az csúnya hagyományos rossz, a zabkása pedig bolondgomba, de külföldi. :))
Amúgy nagyon is szeretem a zabkását, de helyén kell kezelni a témát, ezt a bohóckodást nem bírom egy csomó étel körül, hogy csak azért, mert nem ez volt az oviban az ebéd, már biztos, hogy fú de egészséges is.
És pont annyira finom a zabkása sült fügével, mint egy jó tejbegríz sült fügével, azaz finom. De a tejbegríz baracklekvárral az egy felsőbb kategória. :)))

Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével

ízeknyelvén 2020.09.19. 13:10:55

@eßemfaßom meg áll: bár egyszer engem öntene ki a házból...:))) Bolti azért elég rizikós sajnos, de persze értem, amit mondasz. Én nagyon bírom a sült gyümölcsöket, kihozza az édességüket, szerintem nagyon finomak így! Remélem családnak is bejön majd!

Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével

ízeknyelvén 2020.09.19. 13:08:43

@Zuglovas: hűű...nagyon köszönöm! :) Igazán jól esnek a szavaid, tisztára zavarba jöttem...csak pár éve csinálom ezt, látszik is is a blogon, honnan indultam, és még bőven van hova fejlődnöm. Örülök, hogy tetszik, remélem, továbbra is szívesen olvasod majd posztokat, főzöl, sütsz ezekből inspiralodva.

Bejegyzés: Rólam

Zuglovas 2020.09.19. 11:48:05

Nagyon szép az oldalad. Inspiratív, sütéshez, főzéshez kedved csináló! Nagyon tetszik, hogy egészséges, feldolgozatlan "alap" anyagból dolgozol. Még az is megfordult a fejemben, hogy befutott gasztroblogger vagy, aki álnéven csinált egy másik oldalt, inkább csak a saját maga (és az olvasók) szórakoztatására.

Bejegyzés: Rólam

eßemfaßom meg áll 2020.09.18. 19:50:47

sült füge, ezt kipróbálom, hátha a kölykök így jobban megeszik. Jó dolog a fügefa de ha elkezd teremi kiönti az embert a házából :)

Bejegyzés: Overnight, azaz másnapos zabkása sült fügével

ízeknyelvén 2020.01.26. 14:25:11

@Boar.: Ezek a típusú ételek sokszor így készülnek, így minden alapanyag pont jó állagúra sül. Amúgy meg nem túl nagy macera, szerintem megéri. ;)

Bejegyzés: Csirkés-zöldséges ázsiai tészta pirított kesudióval és szezámmaggal

Boar. 2020.01.26. 14:06:20

Ez így elég gáz, hogy mindent külön pirítasz és kiszedegetsz.

Bejegyzés: Csirkés-zöldséges ázsiai tészta pirított kesudióval és szezámmaggal

Várkonyi Zsuzsanna 2020.01.25. 20:43:56

Először is gratulálok a blogodhoz! Nagyon jók és különlegesek a receptjeid. Ez az ázsiai tészta is telitalálat! További sok sikert kívánok!

Bejegyzés: Csirkés-zöldséges ázsiai tészta pirított kesudióval és szezámmaggal

Attilajukkaja 2019.10.19. 15:37:43

@ízeknyelvén:
A méz az cukor. :o)
Feltétlenül írd le, hogy sikerült a sós verzió!

Bejegyzés: Fűszeres dióvaj
süti beállítások módosítása