Ízek nyelvén

Ízek nyelvén

Egyszerű barackos leveles

2022. augusztus 18. - ízeknyelvén

Nyaraláson általában az egyszerű megoldásokat keresem, ilyenkor jobb a főzésben, sütésben is a biztosra menni. Ha szeretnék valami desszerttel előrukkolni, a bolti leveles tészta jolly joker megoldás. Szerintem már többször leírtam, de ez az egyik dolog, amit szívesen veszek meg készen. Persze bakancslistás a házi leveles elkészítése, de erre még nem nagyon szántam rá magam, meg az nem éppen a “gyorsan-egyszerűen” módszer. A kész leveles tésztával készülő sós vagy édes sütikben pont az a jó, hogy pár hozzávalóval pikk-pakk készíthetünk finom és látványos dolgokat. Most éppen barackos változatban.barackos_leveles_1.jpegNem rég láttam egy szuper egyszerű sütit az egyik kedvenc külföldi recept írom, a Half Baked Harvest oldalán, ezért mikor hétvégén leugrottunk a tesómékhoz a Balatonra, és mindenképp szerettem volna sütni valamit, rögtön ez ugrott be. Nagyon szép barackokat kaptam, így sokat nem gondolkodtam, vettem még egy csomag leveles tésztát mellé. A maradék pár hozzávalót pedig a lenti készletekből kiegészítettem. A helyettesítés tök jól működik, kukoricakeményítő helyett használhatunk sima lisztet, ha nincs tojás, vízzel is meg lehet kenni a tésztát, és bár otthon én is szívesen használok vaníliarudat vagy házi vanília kivonatot, de egy ilyen sütibe simán jó egy csomag vaníliás cukor is. 

Voltak még ötleteim, mivel lehetne feldobni a fűszerezést, a hozzávalókat, kicsit különlegesebbé tenni ezt a sütit, és lehet majd később meg is csinálom egy új verzióban is. Sokszor azonban az egyszerű  is nagyszerű, ezért itt van most ez a szuper alap változat. Minden extra hozzávaló, vagy eszköz nélkül, gyorsan összedobható, és mindössze 20-25 perc sütés után már kész is. Vaníliafagyival egyszerűen zseniális. A fotók is Balcsin készültek, meg is van a sajátos hangulatuk, kicsit más mint a megszokott... nyaralós, de nekem tetszik. Fázis fotókat már nem nagyon szoktam csinálni, de a húgom lőtt néhány szószerinti munkaközi fotót, a kedvenceimet megmutatom a poszt végén Nektek.barackos_leveles_3.jpegHozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (legjobb az előre kinyújtott változat)
  • 4 nagy őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • ~ 1 ek barna nádcukor
  • 1 ek liszt
  • kevés méz
  • tálaláshoz: vaníliafagyi

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra légkeveréses állásban, a készíts elő egy nagy tepsit. (Ha a leveles tészta nincs sütőpapírra tekerve, béleld ki a tepsit sütőpapírral.)
  2. Tekerd ki a leveles tésztát, ha sütőpapíron van, akkor azzal együtt helyezd rá a tepsire.
  3. Kend körbe a tészta szélét kb. 1 centi szélességben vízzel, és hajtd be a széleket, hogy egy kis peremet kapj. Ezt szórd körbe a barna nádcukorral A közepét szúrkáld meg villával. 
  4. A barackokat mosd meg, és vékonyan szeleteld fel, tedd egy nagyobb tálba. Szórd meg a vaníliás cukorral, egy kanálnyi liszttel és alaposan forgasd össze, hogy mindenhol bevonja a liszt és a cukor.
  5. Szépen sorban helyezd el a barack szeleteket a leveles tésztára, majd csorgass egy kevés mézet a tetejére.
  6. Tedd előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.
  7. Tálald langyosan egy gombóc vaníliafagyival a tetején.

barackos_leveles_5.jpeg

barackos_leveles_4.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izeknyelven.blog.hu/api/trackback/id/tr1117909429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása