Ízek nyelvén

Ízek nyelvén

Feltúrbozott dinnyesaláta kuszkusszal és áfonyával

2017. augusztus 25. - ízeknyelvén

Még mindig nyár! Bár már többször úgy tűnt vége a napsütéses délutánoknak és kellemes kiülős estéknek, de szerencsére mégsem kell még elbúcsúznunk teljesen jó időtől, hétvégére visszatér a meleg. Ennek örömére egy színes és ínycsiklandó dinnyesalátát hoztam Nektek. Általában csak magában eszem ezeket a gyümülcsöket, de most valami másra vágytam, kicsit tartalmasabb fogásra, ami akár reggelinek vagy könnyed vacsorának is beillik.

dinnyesalata2.jpg

Nagyon szeretem a dinnyét, legyen az görög vagy sárga, bármikor jöhet. És most először megkóstoltam a spanyol dinnyét is, ami nekem inkább a fehér húsú sárgadinnyére hasonlít, de ízében mégis valami mást és érdekeset mutat. Az áfonya fanyarsága tökéletesen ellensúlyozza a dinnyék édességét, a mentával és citromhéjjal elkevert kuszkusz pedig remekül összefogja ezt a salátát. Ennek a köretnek ráadásul az a zsenialitása, hogy főzni sem kell, csak forró vizet öntünk rá, és amíg lefedve áll, elkészíthetünk minden mást.  

Lassan itt a dinnye szezon vége, ha még tehetitek, ezt a receptet mindenképpen próbáljátok ki.

Hozzávalók:

 (3-4 adaghoz)

  • 10 dkg kuszkusz (+ 1,5 dl víz) 15 perc
  • 25 dkg görögdinnye
  • 25 dkg sárgadinnye
  • 25 dkg spanyol dinnye
  • 75 g áfonya
  • 1 citrom héja + 1-2 el citromlé
  • 2 ág menta
  • csipet frissen őrölt só

dinnyesalata.jpg

Elkészítés:

  1. A kuszkuszt mosd át, majd borítsd egy mélyebb tálba. Öntsd rá a forró vizet, és fedd le egy tányérral, és hagyd állni kb 15 percet, ennyi idő alatt el is készülsz a többivel.
  2. Kockázd fel a dinnyéket, és ha tudod, a görögdinnyéből kapard ki a magokat.
  3. Reszeld le a citromhéját, és aprítsd fel a mentaleveleket.
  4. Az elkészült kuszkuszba villával forgasd bele a citromhájét, mentát, a felkockázott dinnyéket és az áfonyát. Facsarj rá egy kevés citromlevet, őrölj rá egy kevés sót, kihozza az ízeket.

Akár azonnal is eheted, de ha hűtőbe teszed 1-2 órára hűlni, még finomabb.  

dinnyesalata3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izeknyelven.blog.hu/api/trackback/id/tr6612779028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása