Ízek nyelvén

Ízek nyelvén

Nyári szivárvány: induljon a jégkrém szezon!

Málna, barack, joghurt és kész a hűsítő csoda!

2017. június 23. - ízeknyelvén

Nyár van, nyár! Eljött az ideje a nyaralásnak, a vízparton pihenésnek, városnézős kirándulásoknak, a hideg limonádéknak és fröccsöknek és persze a fagyinak!

Ha beköszönt a kánikula nagyjából állandó jelleggel tartok itthon valamilyen jégkrémet, de szinte sosem boltit. A legnagyobb problémám, hogy csak egészen pici mélyhűtőm van, így betárazni nem tudok, de legalább gyakran változik a kínálat. Sajnos fagylaltgépem sincs – ahhoz is nagyobb hely kéne, hogy beférjen a tartály, amikor hűteni kell – de ha nagyobb hűtőm lesz, akkor biztosan beszerzek egyet. Addig is a pálcikás jégkrém nálam tuti befutó. Gyorsan, bármilyen ízben készíthetünk fagyit, utána már csak azt kell valahogy kibírnunk, hogy megfagyjon. Az idei első jégkrémjeimet a friss gyümölcsök ihlették, frissítő, cukormentes nyári édesség alig néhány hozzávalóból.

szivarvanyos_joghurt_fagyi2.jpg

Bár az ilyen formában, főzött krém és a gép nélkül készülő fagylaltok nem lesznek olyan krémesek, cserébe sokkal könnyedebbek. Csupán négy hozzávaló, és kész is a gyönyörű szivárványszínű csoda. A múltkor beszerzett isteni gyümölcsök tökéletes elemi lettek ennek a jégkrémnek, görög joghurttal remek párost alkotnak. Nem utolsó, hogy hozzáadott cukrot nem is tartalmaz, hiszen csak egy egészen kevés agave szirupot adtam hozzá, ami a gyümölcsök édességétől és az ízlésünktől függően akár el is hagyható. Csak ajánlani tudom az otthoni fagyi készítést, szerezzetek be néhány ilyen formát, vagy tegyétek műanyag poharakba és dugjatok bele sima pálcikákat. Bármilyen gyümölcs kerülhet bele, csak a fantáziánk szabhat határt.

szivarvanyos_joghurt_fagyi.jpg

Hozzávalók:

(6 mini jégkrém)

  • 3 dl görög joghurt
  • 30 g málna
  • 1-2 szem sárgabarack
  • 1-3 kk agave szirup (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A málnás réteghez turmixold össze a málnát 1 dl joghurttal, ha akarod, édesítheted 1 kiskanálnyi agave sziruppal. Oszd szét a formákba.
  2. Következő a joghurtos réteg: 1 dl joghurtot keverj ki 1 kiskanál agasziruppal, és kanalazd rá a málnás réteghez.
  3. Végül a harmadik szín: kockázd fel a sárgabarackot és ezt is turmixold le a görög joghurttal. Ha szeretnéd, szintén édesítheted még. Mehet a görög joghurtos réteg tetejére.
  4. Szúrd bele a pálcikát, tedd mélyhűtőbe, és légy türelmes, amíg megfagy.

szivarvanyos_joghurt_fagyi3.jpg

Ennyi az egész, és kész a házi gyümölcsös jégkrém. Ez egy tökéletes alap recept, ami szabadon variálható bármilyen gyümölccsel. Készítsetek otthon fagyit, higgyétek el megéri. Annyira egyszerű, a legnehezebb része, amíg kivárja az ember, hogy megfagyjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://izeknyelven.blog.hu/api/trackback/id/tr8912585413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása