Ízek nyelvén

Ízek nyelvén

Sáfrányos rizottó citromos pirított rákkal

2018. február 09. - ízeknyelvén

Szeretek rizottót főzni, talán ennek az elkészítése tud a leginkább kikapcsolni. Bár nem készül sokáig, mégis végig törődést érdemel, ez az odafigyelés adja a rizottó lelkét.  Ahogy folyamatosan kavargatom, adagolom hozzá a levest, szépen lassan kioldódik a keményítő a rizsből, és az alaplével főzve…

Tovább

Villám desszert – fűszeres erdei gyümölcsös crumble

Sose árt, ha van a tarsolyunkban egy olyan desszert ötlet, amit egy hirtelen jött vendégség, vagy csak saját éhségünk csillapítására bármikor be tudunk dobni, amikor nincs időnk vagy kedvünk órákat a konyhában tölteni. Ebben a sütiben ráadásul az a jó, hogy szinte bárhogy variálható, így nagy…

Tovább
süti beállítások módosítása