Ízek nyelvén

Kókuszos chia puding mentás barackkal

Üvegbe zárt reggeli… avagy „Breakfast to go”

2018. július 18. - ízeknyelvén

Nagyon hálás tudok lenni az olyan reggeliért, ami előre is összeállítható, könnyen szállítható és netalántán még az elfogyasztásához sincs szükség semmilyen további előkészületre, csupán egy kanálra, hogy neki láthassak.kokuszos_chia_puding_barackkal3.jpg

Tovább

Avokádókrémes-lazacos tésztasaláta

Kicsit visszapörgettem az elmúlt hetek posztjait, és megállapítottam, hogy csak leves vagy valami könnyű, csupa zöldség receptet hoztam. Persze, ez nálam nem meglepő nyáron, de azért ne higgyétek, hogy hónapokig csak húsmentes ételeken élek. A mostani recept sem lesz egy nagyon durva fogás, de ez a tésztával és hallal kombinált saláta mégis igazán laktató főétel.avokado-lazac_tesztasalata6.jpg

Tovább

Marinált cukkinisaláta feta sajttal és pirított fenyőmaggal

Egy falat napsütötte nyár... De tényleg! Ez egy egyszerű, gyors, igazán pikáns és szerintem nagyon szép saláta. Isteni köret lehet egy szelet hús mellé, vagy könnyű vacsora kenyérre halmozva, mint egy bruscetta. Igazából, már csak úgy magában is remek.marinalt_cukkini.jpg

Tovább

Rumos rebarbara torta házi fagylalttal

A húgom kért meg, hogy készítsek valamilyen rebarbarás sütit. Nem is tudom, ezelőtt ettem-e egyáltalán, de az biztos, hogy még sosem készítettem belőle semmit, eddig boltban vagy piacon sem nagyon láttam (bár lehet csak azért, mert nem is nagyon kerestem…) Lényeg a lényeg, egy ilyen kérésnek, kihívásnak nem tudok ellenállni, meg sem próbálok.rebarbara_torta2.jpg

Tovább

Tepsis, zöldséges csirke zöldfűszerekkel

Egy egyszerű, de nagyszerű, tökéletes maradékmentő recept, és csak egy tepsi kell hozzá. Szeretek bonyolultabb receptekkel is kísérletezni, nem zavar, ha sok időt kell a konyhába tölteni, de néha nagyon jó, csak gyorsan bepakolni mindent egy tepsibe, és a sütőre bízni a munkát.tepsis_csirke5.jpg

Tovább

Retek tzatziki

Nyáron nem vágyom mindennap meleg ételre, vagy szívesen kombinálok egy szelet sült húst egy adag friss salátával. Ilyenkor az egyik legjobb program a kerti parti, közös grillezés, vagy egy otthoni közös sütögetés, ahol igazi terülj-terülj asztalkám van, mindenki hozza a jobbnál jobb pácolt húsokat, salátákat és házi süti kreálmányait. Azt hiszem, ezzel a recepttel új kedvencem született ebben a kategóriában.retek_tzatziki4.jpg

Tovább

Paradicsomos bruscetta variációk

Az olasz jolly-joker fogás: finom pirított kenyér mindenféle finomsággal megpakolva

Végre lehet igazán finom paradicsomokat kapni, amit már nem is külföldről hoznak be, hanem itthon terem. Nekem sem kellett sok, hogy elcsábuljak néhány friss fürtre, főleg, hogy már nem csak piros, hanem mindenféle színű fajtákat lehet kapni. Amikor először jutok igazán érett paradicsomhoz, elsők között szinte mindig bruscetta készül belőle, ez most sem lett másképp.bruscetta.jpg

Tovább

Epres joghurttorta

Joghurtos szülinapi desszert – csapó kettő…

Hihetetlen, hogy már eltelt egy év, még olyan intenzíven él bennem a tavalyi torta kalandom, mintha csak pár hete készült volna el anyukám macaronnal díszített mandulás-barackos joghurttortája. Bár nagyon ígértem, annak újrasütése egyelőre elmaradt. Helyette, tanulva a tapasztalatokból, új ízben és egy kicsit új formában, az eper bűvöletében telt a májusi ünnep.epres_joghurttorta3.jpg

Tovább

Spárgás-paradicsomos quiche

Újra tombol a spárga szezon! Ezt legalább annyira várom tavasszal, mint az epret. Annyira rövid ez az időszak, hogy szinte mindenbe teszek spárgát. Egyrészt, mert nem tudok betelni vele, másrészt nem is nagyon van más lehetőségem, mert ilyenkor lelkesedésemben rendszerint túlvásárolom magam… Ezúttal a franciák egyik kedvenc fogását, a qucihe-t dobtam fel vele.spargas-paradicsomos_quiche2.jpg

Tovább