Ízek nyelvén

Ízek nyelvén

Triplacsokis magos csiga

2023. január 23. - ízeknyelvén

Már nagyon hiányzott a fotózás, ezért gondoltam sütök valami egyszerű és gyors sütit, amin gyakorolhatok. A kész leveles tészta ilyenkor mindig jó választás, nagyon szeretek vele dolgozni. Maradékmentő megoldásnak is jó volt ez most, elnyelt némi mikulás és adventi naptár csokit, ezekből készült a töltelék. Kicsit olyan lett a végeredmény mint egy ropogós mini babka a benne lévő magokkal felturbózott csokis tölteléktől.triplacsokis_csiga_1.jpeg

A tejcsokoládét magában nem szeretem sütikbe használni, nekem túl tömény, de étcsokival kombinálva nagyon finom. Az extra kakaóportól pedig még jobb lett az egész. Beleraktam még a maradék csokipasztillát is, így lett végül triplacsokis a végeredmény. Volt még itthon magkeverék, ami általában nassolni valóként el szokott fogyni, de szívesen használom sütibe is, tetszik, hogy nem csak egyféle kerül bele. Persze működik csak dióval vagy bármi mással is,  ami épp van otthon.triplacsokis_csiga_6.jpegBár eredetileg csak fotó modellnek készültek ezek a kis csigák, meg a reggeli kávé mellé desszertnek, de mindig jegyzetelek sütés közben, hogyha jó lesz, meg tudjam osztani Veletek is. Többen is jeleztétek, hogy kíváncsiak vagytok a receptre, úgyhogy megírtam. Remélem ki is próbáljátok majd, én minden visszajelzésnek örülök. triplacsokis_csiga_4.jpegHozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 ek (10 g) holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 100 g magkeverék (nálam most dió, mogyoró, pekándió, mandula, kesudió)
  • 30 g csokipasztilla (ez el is hagyható, vagy helyettesíthető felaprított csokival)
  • 1 ek tej
  • ½ ek barna nádcukor

Elkészítés:

  1. Gőz felett olvaszd fel az ét és a tejcsokoládét a vajjal együtt, ha felolvadt vedd le a tűzhelyről, keverd el benne a kakaóport, a vanília kivonatot és egy csipet sót, majd tedd félre hűlni. A töltéshez szobahőmérsékletűnek és jól kenhetőnek kell lennie a krémnek, hogy ne folyjon le a tésztáról.
  2. A magokat durvára aprítsd fel.
  3. A leveles tésztát terítsd szét, majd kend szét rajta a kihűlt csokoládés krémet, szórd meg a felaprított magokkal és a csokipasztillával. 
  4. A keskenyebb felétől indulva szorosan tekerd fel megtöltött tésztát, majd vágd 12 egyforma részre.
  5. A csigákat tedd egy centire egymástól sütőpapírral bélelt tepsibe. (Ha van, teljesen jó a leveles tészta saját sütőpapírja is.) Sütés közben szépen megnőnek, és összeérnek majd  a csigák.  Kend meg a csigák széleit tejjel, és szórd meg egy kevés barna nádcukorral. 
  6. Majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 perc készre.
  7. Tálaláshoz megszórhatod egy kevés porcukorral is.

triplacsokis_csiga_3.jpeg

triplacsokis_csiga_5.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izeknyelven.blog.hu/api/trackback/id/tr3018031716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása