Ízek nyelvén

Zöldborsós-spárgás quiche kecskesajttal és fűszeres, teljes kiőrlésű tésztával

2019. június 27. - ízeknyelvén

Már többször írtam, mennyire szeretek mindenféle pitét sütni. Tetszik, hogy annyi ország konyhájában megtalálhatóak a különböző variációk, lehet édes vagy sós, kicsi vagy nagy, rácsos vagy sima tetejű, és még sorolhatnám. Én is kipróbáltam már többféle tésztát és tölteléket, mert szeretek…

Tovább

Gyümölcsös ricotta jégkrém

Már alig vártam, hogy igazán fagyizós idő legyen, és most már remélem nem kiabálom el, ha azt mondom, hogy tényleg nyár van, és ez egy jó ideig így is marad… Ennek örömére, itt egy új jégkrém recept, mindössze pár hozzávalóból gyorsan összeállítható, és utána mehet is néhány órára a fagyasztóba. (Ez…

Tovább

Naranccsal megbolondított mézes-mustáros sertéscomb

Bár nehezen hittem, hogy ez bekövetkezik, pár hete kénytelen voltam beismerni, hogy a viszonylag méretes mélyhűtőm csurig van. Ki kellett rakni a megtelt táblát. Ez egyrészt a költözésem utáni hűtőegyesítés eredménye, másrészt a téli disznóvágásokból kapott húsok, a húsvét után eltett maradék sonkák…

Tovább