Ízek nyelvén

Dióvajas aszalt sárgabarackos bonbon

2019. október 31. - ízeknyelvén

Nemrég készítettem dióvajat, és nagyon jó tippeket kaptam Tőletek mi mindenre szoktátok, érdemes felhasználni. Ezúton is köszönöm! Sokat gondolkodtam én is, és akkor ugrott be, ki kéne próbálni bonbon alapként működik-e. 

Tovább

Párolt körtés csokitorta

Nemrég láttam egy gyönyörű képet egy nagyon-nagyon ínycsiklandozó körtés csokis sütiről, és ott helyben elhatároztam, hogy ezt én mindenképpen kipróbálom. Eddig még sose sütöttem olyan desszertet, amibe egészbe került a gyümölcs, és nagyon izgatta a fantáziámat, hogyan működik a dolog. Azt kell…

Tovább

Csokis-mandulás tekercs

Már korábban elkészültek ezek a gyönyörű tekercsek, csak most jutottam el odáig, hogy végre megírjam Nektek a receptet. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem egy hűvös őszi hétvégére tökéletes program lehet a sütés. A kész tekercsekből lehet akár reggeli, kiránduláshoz vagy délutáni kávéhoz…

Tovább

Aszalt paradicsomos grissini teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből

Egészséges ropogtatnivaló fűszeres paradicsomos mártogatóssal

Nálunk nagy kedvenc - igazi jollyjoker - filmnézős, vacsi-kísérős finomság, a ropogós grissini, ezért sokszor vettünk különböző bolti verziókat. Ebből jött tavaly az ötlet, hogy ki kéne végre próbálni a házi készítésűt. Átböngésztem egy csomó receptet, mert olyat szerettem volna, ami sokáig ropogós…

Tovább