Ízek nyelvén

Szilvás-diós-joghurtos süti miniben

2018. augusztus 30. - ízeknyelvén

Most, hogy kezd egy kicsit hűlni az idő – bár bízom még a vénasszonyok nyarában – egyre jobban vágyom tartalmasabb, lélekmelegítő – szószerint is meleg – fogásokra. Ebben a hangulatban telt a hétvégém is, mikor az eheti cikken törtem a fejem, valami gyors és egyszerű desszertet szerettem volna…

Tovább

Fehérboros tökfőzelék lisztmentesen, kapros pácban érlelt, sült lazaccal

Gyerekkoromban a tökfőzelék abszolút tiltólistán volt, bár ezzel valószínűleg nem voltam egyedül. Ha akkor megkérdezi valaki, a leghatározottabban állítottam volna, hogy én aztán sosem fogom megszeretni ezt az ételt, nem, hogy írni is fogok róla – igaz, akkor még a blog fogalma sem létezett…

Tovább

Nyári forróságot enyhítő pikáns és hűsítő leves

Gazpacho egy kis zöld csavarral

Nem csalás, nem ámítás: ez itt egy zöld paradicsomleves, spanyol gazpacho új kiadásban. Hihetetlenül üdítően hat ebben a nagy melegben, és az elkészítéséhez csupán egy turmix kell, meg 10 perc, plusz némi hűtés a frigóban.

Tovább

Galette: A franciák egyszerű, de nagyszerű pitéje

...ezúttal teljes kiőrlésű lisztből, kakaóval és erdei gyümölcsökkel

Egy jó péksütinek nehéz ellenállni, és szerintem nem is kell. Reggelire, uzsonnára nagyon jól tud esni, valami tartalmas és laktató finomság. Ez az egyik nagy kedvencem, az ezer arcú galette, ami nyáron friss gyümölcsökkel a legjobb. Még tart a ribizli, áfolnya, szeder és a málna (utó)szezonja,…

Tovább