Ízek nyelvén

Ízek nyelvén

Sült hús felhasználásnak remek módja: isteni narancsos-tarjás szendvics rukkolával és kecskesajttal

…szuper maradékmentő, de ezért a szendvicsért, akár neki is állnék húst sütni

2018. január 15. - ízeknyelvén

Ha már szendvics, adjuk meg a módját, legalábbis én azt mondom. Ritkán eszem kenyeret, de amikor megkívánom, akkor általában valami extrább ételt szeretek összeállítani. Sokszor megmosolyogtak már, mert amíg más már a harmadik szeletet fogyasztja el némi sonkával, sajttal megpakolva, én annyi idő alatt készülök el egy, szépen rétegezett – általában túlpakolt – szendviccsel. Ez a sült húsos szendvics hihetetlen finomra sikerült zöldséggel, gyümölccsel és sajttal kombinálva, maga a tömény élvezet.

tarjas_szendvics2.jpg

Kicsit túl sok lett a múltkor sütött narancsos tarja, ezért hogy ne menjen kárba, a megmaradt húsból isteni reggeli szendvics lett. Egy jó adag husi friss magos bagettbe pakolva, enyhén csípős retek csírával és rukkolával rétegezve, pikáns kecskesajttal és enyhén édes narancs gerezdekkel megkoronázva. Komolyan mondom, annyira jó lett a végeredmény, hogy lehet, máskor külön is megsütöm a húst, csak hogy szendvicset készíthessek belőle. Nem is ragozom tovább, jöjjön az összeállítás rövid leírása, és néhány ínycsiklandozó kép.

Hozzávalók:

  • 1 magos bagett
  • 2 kk dijoni mustár
  • narancsos tarja
  • rukkola
  • narancs gerezdek
  • kecskesajt
  • retek csíra

tarjas_szendvics3.jpg

Összeállítás:

  1. Vágd félbe a bagettet, és kend meg mindkét felét mustárral.
  2. Pakold meg az alját sült hússal, rétegezz rá rukkolát, retek csírát, vékonyra szeletelt kecskesajtot és néhány – ha van türelmed, filézett – narancs gerezdet.
  3. Jöhet rá a teteje, és kész is.

Szaftos, fűszeres, pikáns, friss, édes és sós. Annyi íz egy szendvicsben, szerintem igazán különleges.

tarjas_szendvics4.jpg

Már a FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

A bejegyzés trackback címe:

https://izeknyelven.blog.hu/api/trackback/id/tr3113576875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása