Ízek nyelvén

Ízek nyelvén

Tepsis, zöldséges csirke zöldfűszerekkel

2018. június 17. - ízeknyelvén

Egy egyszerű, de nagyszerű, tökéletes maradékmentő recept, és csak egy tepsi kell hozzá. Szeretek bonyolultabb receptekkel is kísérletezni, nem zavar, ha sok időt kell a konyhába tölteni, de néha nagyon jó, csak gyorsan bepakolni mindent egy tepsibe, és a sütőre bízni a munkát.tepsis_csirke5.jpg

Ahogy beköszönt a tavasz majd a nyár, és tobzódunk a friss zöldségekben, nehezen bírok magammal, mikor piacra, zöldségeshez megyek, és rendszerint túlvásárolom magam. Így előfordul, hogy csak gyűlnek a finomságok otthon, de nem tudom, mit kezdjek velük. Most is itt tartottam már, a polcok tele, csak egy jó felhasználási ötlet kellett. Vettem négy szép csirkecombot, és bepakoltam mellé azokat a zöldségeket, amik már egy ideje ott álltak a hűtőben, és ideje volt elkészíteni őket. Jó sok friss fűszerrel ízesítettem, és már mehetett is a sütőbe.tepsis_csirke2.jpgHozzávalók:

(4 főre)

  • 4 egész csirkecomb
  • ½ kg parázs burgonya
  • 1 közepes / 2 kicsi cukkini
  • 2 nagy paradicsom
  • zöldfűszerek: snidling, oregánó, bazsalikom,
  • só, bors
  • olívaolaj

tepsis_csirke.jpgElkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, mosd meg a csirkecombokat és a zöldségeket.
  2. A húsokat rendezd el egy olívaolajjal kikent magasabb falú tepsiben, a zöldségeket vágd nagyobb darabokra, és pakold a húsok mellé.
  3. Fűszerezd friss oregánóval, aprított bazsalikommal és snidlinggel (de választhatsz más fűszereket is), majd sózd és őrölj rá borsot, és tedd a sütőbe legalább egy órára.
  4. 20 percenként locsolgasd meg a saját szaftjával, és amikor már megpuhult a hús (a hústű szépen, fennakadás nélkül keresztülmegy rajta), vedd feljebb a hőfokot 220°C-ra, és pirítsd meg a zöldségek tetejét és a csirke bőrét.

tepsis_csirke4.jpgTökéletes hétvégi ebéd, akár nagy létszámra is könnyen elkészíthető, könnyű növelni a mennyiségeket, és persze bármilyen zöldséggel lehet kombinálni, amit szerettek, és ott árválkodik a hűtőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://izeknyelven.blog.hu/api/trackback/id/tr5414053422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása