Egy egyszerű, de nagyszerű, tökéletes maradékmentő recept, és csak egy tepsi kell hozzá. Szeretek bonyolultabb receptekkel is kísérletezni, nem zavar, ha sok időt kell a konyhába tölteni, de néha nagyon jó, csak gyorsan bepakolni mindent egy tepsibe, és a sütőre bízni a munkát.
Ahogy beköszönt a tavasz majd a nyár, és tobzódunk a friss zöldségekben, nehezen bírok magammal, mikor piacra, zöldségeshez megyek, és rendszerint túlvásárolom magam. Így előfordul, hogy csak gyűlnek a finomságok otthon, de nem tudom, mit kezdjek velük. Most is itt tartottam már, a polcok tele, csak egy jó felhasználási ötlet kellett. Vettem négy szép csirkecombot, és bepakoltam mellé azokat a zöldségeket, amik már egy ideje ott álltak a hűtőben, és ideje volt elkészíteni őket. Jó sok friss fűszerrel ízesítettem, és már mehetett is a sütőbe.Hozzávalók:
(4 főre)
- 4 egész csirkecomb
- ½ kg parázs burgonya
- 1 közepes / 2 kicsi cukkini
- 2 nagy paradicsom
- zöldfűszerek: snidling, oregánó, bazsalikom,
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, mosd meg a csirkecombokat és a zöldségeket.
- A húsokat rendezd el egy olívaolajjal kikent magasabb falú tepsiben, a zöldségeket vágd nagyobb darabokra, és pakold a húsok mellé.
- Fűszerezd friss oregánóval, aprított bazsalikommal és snidlinggel (de választhatsz más fűszereket is), majd sózd és őrölj rá borsot, és tedd a sütőbe legalább egy órára.
- 20 percenként locsolgasd meg a saját szaftjával, és amikor már megpuhult a hús (a hústű szépen, fennakadás nélkül keresztülmegy rajta), vedd feljebb a hőfokot 220°C-ra, és pirítsd meg a zöldségek tetejét és a csirke bőrét.
Tökéletes hétvégi ebéd, akár nagy létszámra is könnyen elkészíthető, könnyű növelni a mennyiségeket, és persze bármilyen zöldséggel lehet kombinálni, amit szerettek, és ott árválkodik a hűtőben.